Jesus

En enkel väg till Gud
Vem är Jesus?

För många människor finns Gud långt borta och det känns som han inte bryr sig om oss. För andra är han bara en sträng domare som inte låter oss göra något som är roligt. Men den bild som Jesus ger av Gud, är att Han är en kärleksfull pappa. Han älskar oss människor!

Människan skapades till Guds avbild med en plan för våra liv och en mening med det. Allt detta gick förlorat när Adam och Eva misslyckades i Edens lustgård. Detta misslyckande gör att vi människor inte känner oss tillfredsställda, att vi inte klarar att leva i fred med varandra och att vi känner en tomhet på insidan.

Det finns många olika förslag på lösningar på människans frågor och problem. Dessa går oftast ut på vad man själv kan göra. Den som har prövat vet hur svårt det är att hitta lösningen på egen hand. Jesus kan förvandla vårt misslyckande till något positivt. Han har kraft att förvandla våra liv. Han är den som har svaren på dina frågor.

Bibeln säger:
Om Du med din mun bekänner Jesus vara Herre, och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt Honom från de döda, då blir Du frälst.
(Romarbrevet 10:9)
Gud vill ha kontakt med dig eftersom Han skapat dig. Kontakten med Honom är enkel. Du ber till Honom genom Ditt hjärta, tala om allt Du vill! Han älskar Dig!
 
Förslag till bön
Jesus, nu öppnar jag mitt hjärta för att släppa in Dig. Jag vet att Du har skapat mig och att Du dog på korset för min synd. Jag tror också att Du uppstod igen ifrån det döda. Tack för att Du förlåter mig allt det som jag felat.

Nu ger jag mitt liv till Dig och vill leva resten av mitt liv tillsammans med Dig!
Tala med Gud i bön och läs bibeln varje dag, så att du lär känna honom. Ta också kontakt med andra kristna och gå till en kyrka, så att du har någon att dela din tro med.

Känner du ingen kristen där du bor, kan du kontakta oss så kan vi hjälpa dig komma i kontakt med någon på din ort.
Gud välsigne dig!